Județul Sibiu are nevoie și de un deputat independent, apolitic, în Parlamentul României, care să reprezinte societatea civilă și mai ales pe cei care s-au săturat de promisiunile partidelor politice

Marius Vecerdea consideră că alegerile parlamentare de anul acesta reprezintă o bună oportunitate pentru a atrage atenția asupra nevoii de promovare a sportului ca mijloc de menținere a sănătății dar și pentru a obține o reprezentare solidă în fața autorităților centrale ale statului pentru atragerea investiților în infrastructura sportivă a județului Sibiu. 

Marius Vecerdea a ales să transforme campania electorală într-un proiect civic prin care să implice tinerii pentru conștientizarea importanței actului civic – VOTUL INFORMAT 

Marius Vecerdea: ”Informarea și mai ales implicarea în procesul electoral sunt elemente mult mai puternice pentru o societate decât simpla prezență la vot”

”Am văzut în ultimii 30 de ani unde am ajuns cu privire la calitatea oamenilor aleși, datorită lipsei de educație civică și a slăbirii societății românești până la nivelul manipulării votului pentru o găleată, haină sau sacoșă cu mâncare”

”Absenteismul la vot în rândul tinerilor a atins cote foarte ridicate, pe de o parte din cauza lipsei de atenție acordată educației civice în cadrul sistemului de învățământ iar pe de altă parte, din cauza indiferenței generate tocmai de promovările pe criterii politice din cadrul instituțiilor statului”

Reporter: Ce considerați că vă califică pentru funcția de deputat?

MV: Eu definesc funcția de deputat cu totul altfel decât percepția actuală a societății românești, datorată modului în care au acționat parlamentarii ultimilor 30 de ani din România. Sunt pregătit să activez ca deputat pentru că am un profund spirit de aparținător al locului, dovedit chiar prin faptele și acțiunile mele cu privire la Sibiu, dar și pentru spiritul civic pentru care mă cunosc oamenii și de care am dat dovadă în toată lumea, pe unde m-au călăuzit pașii. Sunt pregătit să fiu deputat pentru că de peste 4 ani m-am pregătit exact pentru această funcție prin acțiunile mele juridice și legislative, atât din funcția de Președinte al Comisiei de modernizare a Statutului Federației Române de Tenis, din care am elaborat și inițiat primul proiect de Statut modern al unei Federații Sportive Naționale din România, cât și din funcția de președinte al Clubului Sportiv Pamira, din care am inițiat în justiție mai multe acțiuni juridice, independente pe care le-am susținut în regim propriu, fără avocați, și am obținut o bogată jurisprudență în domeniul sportului și în domeniul asociativ din România!

Nu în ultimul rând, sunt pregătit să-mi dedic timpul și energia pentru reprezentarea Sibiului în Parlament și pentru participarea activă la inițierea proiectelor de lege dedicate comunităților sibiene și a proiectelor de investiție în infrastructura sportivă din județul Sibiu adresate instituțiilor guvernamentale din calitatea de deputat.

Reporter: Care este principalul electorat pe care vă bazați la aceste alegeri?

MV: Scopul principal al campaniei civice pe care am lansat-o cu ocazia acestor alegeri parlamentare a fost creșterea gradului de participare activă și implicare a tinerilor. În această campanie electorală am discutat cu mulți tineri între 18-24 de ani, după cum știți, gradul de absenteism este cel mai mare la această categorie de vârstă. Am reușit să informez, astfel, foarte mulți tineri cu privire la importanța alegerile parlamentare. Au conștientizat, pe de o parte, faptul că 15 minute din timpul lor în ziua alegerilor ar putea echivala cu zeci de zile de proteste petrecute în frig, de cele mai multe ori, iar pe de altă parte au înțeles că efortul de informare cu privire la alegeri este un proces de dezvoltare personală și îmbogățire a cunoștințelor, dar mai ales faptul că îi face mai atenți, mai implicați în viața socială și mult mai responsabili pentru viitorul comunității. În concluzie, tinerilor le-au plăcut dezbaterile pe tema educației civice, au plecat motivați și rezultatul este o mult mai bună implicare din partea lor.

Reporter: Care sunt atuurile dvs. în această competiție electorală, mai ales cu contracandidați foarte puternici la Camera Deputaților precum vicepremierul României, foști miniștri sau șefi de partide parlamentare?

MV: În primul rând am învățat chiar de la Președintele Klaus Iohannis că o competiție electorală se poate câștiga chiar dacă reprezint o minoritate. Independenții sunt o minoritate în politica din România, însă mai ales la Sibiu cetățenii au dovedit de 20 de ani că votează omul și nu partidul chiar dacă reprezintă o minoritate – Klaus Iohannis a reușit acest lucru chiar și la nivel național – așa că în mod cert am încredere că cetățenii județului Sibiu știu să aleagă omul și nu neaparat partidele politice, știu să facă distincția între promisiunile electorale ale partidelor politice și faptele oamenilor integrii și dedicați comunității sibiene.

Rep: Aveți un ultim îndemn către sibieni?

MV: Să meargă la vot cu încredere, pentru că procesul de votare nu prezintă un risc mai mare comparativ cu orice altă activitate zilnică. Să meargă la vot, pentru că Sibiul are nevoie și merită să fie reprezentat și de un sibian independent tocmai pentru un echilibru între reprezentarea politică și societatea civilă. Să meargă la vot pentru a vota un independent tocmai pentru a iniția procesul de depolitizare a instituțiilor, cel mai discutat subiect al acestei campanii electorale, începând chiar cu Parlamentul.

Iar pentru tineri am un îndemn foarte apropiat lor, într-un limbaj agreat de ei la nivel internațional chiar: Be cool – Vote smart, votează un independent!

Marius VECERDEA: ”În premieră am reușit să unesc eforturile mai multor sportivi sibieni care au reprezentat România la Jocurile Olimpice, pentru a susține proiectul civic de relansare a sportului sibian. Pentru că sportul, în general, nu este foarte promovat în România și, în mod special, în Sibiu, ne folosim cu toții chiar e această campanie electorală pentru a atrage atenția sibienilor în acest sens. Această campanie este doar un pas din proiectul pe care o să-l continui cu și mai multă forță pentru a convinge autoritățile publice locale și centrale ale statului pentru a finanța proiecte de investiții în infrastructura sportivă. Indiferent de rezultatul acestor alegeri, acest proiect va merge înainte și am mare încredere că vom reuși împreună. 

Am încredere, de asemenea, că sibienii au înțeles mesajul nostru, au înțeles că votul lor va fi respectat și va fi folosit în interesul sportului și al sănătății noastre.

Mulțumesc Steliana Nistor, Daniel Natea, Elli Pavel, Daniela Cîrlan, Constantin Popovici, Șerban Rotaru, Daniela Apatiei, Victor Cornea, Benjamin Hanzu și Rareș Iaru, de la FC Hermannstadt”.

Add Your Comment

Copyright Marius Vecerdea © 2021. Toate drepturile rezervate.