CINE SUNT SI DE CE CANDIDEZ?

De ce candidează un om de sport, sibian, ca independent la alegerile parlamentare?

Povestea mea de viață spune totul.

Sunt Marius Vecerdea, am 46 de ani și sunt născut în Sibiu într-o familie de oameni harnici proveniți din împrejurimile Sibiului – tata din Topârcea satul idilic de lângă Ocna Sibiului unde s-a născut și poetul George Topârceanu iar mama dintr-un sat de pe Valea Hârtibaciului, deveniți mici întreprinzători după Revoluția din 89 și construind cu succes o firmă de familie cu activitate în mai multe domenii.

Am crescut în Sibiu și am făcut școala generală în cartierul de după Gară, unde am copilărit, iar apoi am urmat Liceul Gheorghe Lazăr.

Am studiat la Cluj, la Universitatea Babeș-Bolyai, unde am absolvit în 1997 Facultatea de Educație Fizică și Sport, dar am cochetat foarte mult cu ideea de a urma Facultatea de Fizică – dintr-o mare dorință de cunoaștere insuflată de profesorii dedicați de la Liceul Gheorghe Lazăr.

Am făcut sport de performanță încă de la 6 ani, gimnastică și apoi tenis la Clubul Sportiv Școlar Șoimii din Sibiu. Sportul m-a învățat ce înseamnă disciplina, perseverența, autodeterminarea, integritatea și fairplay-ul, respectul față de reguli, însă tenisul în mod special mi-a dat oportunitatea să călătoresc în toată lumea, să cunosc oameni din toate clasele sociale și să interacționez direct cu diferite modele de civilizație și mentalități.

Imediat după revoluție, descătușat din sistemul opresiv al comunismului, rebel fiind de tânăr față de orice autoritate care suprimă libertatea de exprimare, dar și dintr-o mare dorință de cunoaștere a lumii, am interacționat cu societatea din Germania în fiecare vară între 1990 și 1997 ca jucător de tenis în diferite echipe din Stuttgart.

Am învățat foarte mult din disciplina și modul de organizare german, ce avea să-mi fie de mare folos în viață.

Având un spirit liber și fiind un întreprinzător prin natura mea, atras de ideea unei experiențe în țara tuturor posibilităților, am plecat în 1997 în Statele Unite ale Americii iar în anul 2004 am obținut cetățenia americană.

Și în America am fost independent, am creat o academie de tenis, am antrenat și însoțit jucători profesioniști la cel mai înalt nivel din lume la toate cele 4 Grand Slam-uri: Australian Open, Roland Garros, Wimbledon și US Open, am creat locuri de muncă și am implicat oameni în proiecte mari lucrând în echipă.

Din experiența americană am învățat ce înseamnă multiculturalitatea, respectul față de lege, comunicarea, dar mai ales motivația și încrederea în sine.

Am văzut ce înseamnă o societate care promovează antreprenorii și investițiile.

Din 2005 m-am întors în România investind absolut tot ce am agonisit prin muncă în Germania și America.

Am ales Sibiul dintr-un profund spirit de aparținător al locului, dar mai ales pentru că Sibiul devenea unul din cele mai idilice locuri din Europa datorită viziunii Primarului de atunci, Klaus Iohannis, cu care am avut apoi șansa să leg o prietenie de familie.

Omul Klaus Iohannis m-a ajutat mult să achiziționez obișnuințe și calități prețioase, devenind pentru mine o sursă continuă de inspirație.

La Sibiu, am construit împreună cu familia, o bază sportivă modernă, am creat locuri de muncă, am adus primele titluri de Campioni Naționali dar cel mai important, am înființat și organizat o academie sportivă care are la bază EDUCAȚIA, obiectivele principale fiind: sănătate prin sport și dezvoltare personală prin sport de performanță.

Am organizat peste 40 de stagii de dezvoltare personală pentru sportivi, care au la bază o Educație integrată în scopul dezvoltării unor caractere puternice de generații viitoare.

Am pregătit, astfel, și au plecat cu burse la universități din Statele Unite, 14 sportivi pregătiți la Baza Sportivă Pamira din Sibiu.

Sibiu Open este proiectul cel mai bine racordat la obiectivele Agendei Sportive a Primăriei Sibiu: promovarea Sibiului prin evenimente sportive de mare impact internațional.

Au adus astfel la Sibiu sportivi renumiți din topul tenisului mondial și am atras jucători din peste 50 de țări pe parcursul celor 9 ediții organizate.

În ultimii 5 ani m-am pregătit temeinic exact pentru funcția de deputat.

Astfel, din calitatea de Președinte al Comisiei de modernizare a Statutului Federației Române de Tenis, am elaborat și inițiat primul proiect de Statut modern al unei Federații Sportive Naționale din România.

Am inițiat în justiție mai multe acțiuni juridice prin acțiuni independente pe care le-am susținut în regim propriu, fără avocați, și am obținut o bogată jurisprudență în domeniul sportului și în domeniul asociativ din România!

Candidez din același motiv pentru care m-am întors în România, pentru că iubesc Sibiul și vreau să apăr interesele sibienilor în fața autorităților centrale ale statului.

Candidez din dorința de a redefini funcția de deputat, în sensul apropierii Parlamentului și instituțiilor Guvernamentale, de cetățenii comunităților sibiene.

Candidez pentru a atrage și implica tinerii într-o platformă civică a Județului Sibiu.

Candidez pentru că Parlamentul României are nevoie și de oameni care să promoveze sănătatea și educația prin sport.

Candidez pentru că sunt sibian, am crescut în Sibiu, m-am întors în Sibiu și vreau să reprezint Sibiul cu demnitate.

Candidez pentru că Sibiul are nevoie și de un INDEPENDENT integru și implicat în Parlamentul României.

Candidez pentru că îmi doresc, îmi asum și sunt dispus să muncesc în folosul comunităților sibiene.

Candidez pentru că sunt susținut de familie, prieteni și comunitatea sportului din Sibiu.

Candidez pentru a lucra ÎMPREUNĂ și pentru comunitățile sibiene.

Candidez pentru că mă simt pregătit pentru funcția de deputat.

CV-ul candidatului Marius Vecerdea, candidat independent la Camera Deputaților

Declarația de interese a candidatului Marius Vecerdea

Declarația de avere a candidatului Marius Vecerdea

Copyright Marius Vecerdea © 2021. Toate drepturile rezervate.